Lucifer sanan alkuperä tutkimukseni 7.3. v.2004

Seuraavaksi annan teille tietoa, jossa kerrotaan mikä gnostilainen luciferismi on ollut alkuaan. Ja kerron ettei luciferismi kuulunut alkuaan mihinkään sellaiseen suuntaan jotka palvovat jotakin pahaa persoonnallista jumalolentoa, jota kutsuttiin Saatanaksi tai Luciferiksi, vaan Lucifer on tarkoittanut jotakin aivan muuta, joka selviää itse tekstissä.   Tämän jutun luettuaan huomaatte, että sekä vanha ja muinainen alkukristillinen, että nykykristillinen kirkko ja kristilliset uskonnolliset suuntaukset ovat aina vastustaneet sekä luovaa voimaa (hedelmällisyyttä) ja ihmisen sisäistä viisautta (todellista jumalallista Itseä) ja ihmisen mahdollisuutta kehittää omaa itsenäistä ajattelua ja näitä kuvaavaa symboliikkaa ja jumaluuksia on heidän toimestaan muutettu tarkoittamaan jotakin pahaa ja synnillistä. Tämä ei ehkä ole täysin kattava, mutta keräsin tietoa monista eri lähteistä, joiden perusteella saatte tästä asiasta jo aika laajan käsityksen.

Lucifer merkitsee latinaksi valontuojaa; aamutähteä, Venus-planeettaa; päivänvaloon tuovaa. Nimi tulee latinalaisesta ilmaisusta ’lucem ferre’, kantaa valoa ja toisessa latinankielen sanakirjassa sanotaan seuraavaa: Luci-fer (lux fero) 1. Valoa tuova: equi (kuuttaren) subst. Lucifer kointähti (stella Veneris); myöh. tarun mukaan Auroran poika; meton päivä 2. Päivänvaloon eli ilmoille saattava Diana Lucifera; luciferae manus synnytyksen jumalattaren r. Kreikkalaisessa Septuagintan versiossa esiintyvässä Jesajan 14:12 kohdassa käytetään termiä Eo(u)s phoros tai phosphoro(u)s aamutähti/aamuruskon valon jumala Latinan Lucifer tai kreikan Fosforos tarkoittaa Aamutähteä. Mytologian sanakirjasta: Lucifer= (lusi, lat. lu:ki, latinaksi valontuoja), krist. perinteessä pimeyden ruhtinas. Nimitys perustuu Raamatun kohtiin, joista toisessa (Jesajan kirjassa 14:12-14 ”Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja! Sinä sanoit sydämessäsi: Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen pohjolaan. Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni korkeimman vertaiseksi!”) Babylonian / Baabelin kuningasta Helalia, Shaharin poikaa (kuninkaan ja palatsin kultaista loistoa) verrataan taivaalta pudonneeseen Kointähteen eli Venukseen ja toisessa (Raamatun Luukkaan evankeliumissa ja Ilmestyskirjassa 12:7-17) sanotaan Saatanan lankeavan taivaasta salaman tavoin. Hesekiel kuvaa Saatanan suistumistaan maan päälle, Hes 28:17. ja nämä sanat on osoitettu Tyyron kuninkaalle.

Ja Saatanan / Luciferin symbolina käytetään myös lohikäärmettä, josta raamatussa kerrotaan näin: Ilm. 12:7-9 ”Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa”). Muinaiset Egyptiläiset ja Kaksoisvirranmaassa, Kreikassa, Kiinassa, Tiibetissä palvottiin lohikäärmettä, kreikaksi drakon /dracon, joka edusti heille hyvää onnea ja luomisvoimaa, sekä sadetta (Kiinassa ja Japanissa), viisautta, todellista jumalallista tietoa ja ymmärrystä omasta todellisesta Itsestä ja omasta jumalallisuudesta sekä myös se edusti näkymättömiä, henkisiä ihmiskunnan opettajia, kuolemattomuutta ja ikuista jälleensyntymistä ja Kreikassa parantajaa. Lohikäärme on myös vanha suojeleva symboli, joka vartioi aarteita tai pyhiä paikkoja ja antoi rohkeutta, aineellista ja henkistä rikkautta sekä viisautta. Lohikäärme kuvaa myös hallitsemattomia tunteita, ajatuksia, alitajunnan voimaa ja alempaa tahtoa, jotka tulisi oppia hallitsemaan ja voittaa, ei tappaa, eikä siis tukahduttaa – niin kuin Pyhä Yrjänä kukisti lohikäärmeen eli louhikäärmeen – ja siten saamaan lohikäärmeen viisaus ja voima oman jumalallisen henkisen älynsä eli manaksen käyttöön ja ihmisestä itsestään tulee jumala.

Ja kolmas raamatun kohta Luciferista, enkelinä: Hes. 28: 12- 15 sanotaan: ”Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa. Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin. Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumalolento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys.” Tässä puhutellaan Lusiferia, jonka Jumala oli luonut enkeliruhtinaaksi. Jumalan luomana hän oli täydellinen, mutta oli varustettu vapaalla tahdolla niin kuin mekin. Saatanan käsite kehittyi vuosien saatossa, eivätkä raamatun varhaiset kirjoittajat uskoneet tai opettaneet sellaista oppia. Koraanissa: Lucifer on tunnettu muslimien uskonnossa nimellä Iblis ennen putoamistaan ja Shaytanina tämän jälkeen. Koraanissa Lucifer ei halua kumartua Luojan luomalle ihmiselle, koska hän itse on tulesta tehty (korkeammasta substanssista) ja ihminen on muokattu maan tomusta (eli alemmasta substanssista). Sufien mukaelmassa Lucifer ei kumarra Aatamille, koska hän rakastaa Jumalaa niin paljon, että hän ei halua palvoa ketään muuta. Hän ajatteli, että hän palvelee Jumalaa parhaiten tottelemalla jo olemassa olevaa käskyä olla palvomatta vääriä idoleita. Kanaanilaiset tunsivat aamutähden nimellä Shaher ja hänen tehtävänsä oli ilmoittaa auringon syntymästä. Shaherilla oli kaksoisveli, Shalem eli iltatähti, joka puolestaan ilmoitti auringon kuolemasta. Tätä veljesparia palvottiin yleisesti Jerusalemissa (”Shalemin Talo”) ja sillä on runsaasti yhtymäkohtia kreikkalaisten Kastoriin ja Polluxiin, myös persialaiset tunsivat kaksikon. Egyptiläiset: Erään faaraon kerrottiin palanneen taivaista maan päälle kuolemattomana käärmeenä, salaman isänä, joka kantoi nimeä Sata. Ja näin heprealainen versio tuosta nimestä (Satan) yhtyi Luciferin kautta Raamattuun. Egyptissä Lucifer tunnettiin mm. nimellä Bennu ja Ami-Hemf. Bennu oli feeniksin lailla kuoleva ja uudelleensyntyvä jumala, joka loputtomasti uudisti itsensä loistamaan Maailmanpuusta. Persialaiset: Heidän Suuri Käärmeensä, Ahriman, antoi tiedon ensimmäisille ihmisille ja jota palvoivat maagikot, koska saivat häneltä okkulttista tietoa ja kykyjä. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *